maanantai 31. elokuuta 2009

Ryhmänäyttely, Luumäki

Moi!

Oltiin 30.8 Luumäellä koiranäyttelyssä, jossa oli ryhmät 5, 6, 7 ja 8. Eevi oli itse tähti ja Hilma oli mukana vain katseluoppilaana. Beagleja oli ilmoittautunut paikalle 14 kappaletta. Eevi oli kyllä todella nätisti ja hienosti, se ei ikinä ole mennytkään noin nätisti. Saattaa olla, että juoksujen takia se oli hieman pehmeä päästään. No Eevi sai ERI:n avoimessa luokassa ja sitten kilpailuluokassa se oli ykkönen ja Paras narttu-kisassa se oli kolmas. HYVÄ EEVI! :)

Näin tuomari Pekka Teini arvioi Eevistä:
"Keskikokoinen, hieman matalaraajainen, mutta tiivis ja hyväryhtinen narttu. Hyvänkokoinen pää. Hyvänkokoiset korvat. Hieman pitkä lanneosa, muuten hyvä runko. Hyvä pystyasentoinen häntä. Erinomainen eturinta. Melko voimakkaat kulmaukset takana. Hieno turkki."

Ei ole pentunäyttelyn jälkeistä näyttelyä, missä Eevistä ei olisi arvioitu, että "matalaraajainen" tai "pitkä lanne". Yksi tuomari vertasi Eeviä viimevuonna mäyräkoiraan! :D Oikeestaan vähän loukkaannuttiin Eevin kanssa, ite näytti buldogilta! Ehkä Eevi vaan tahtoo esittää mäyräkoiraa. Lyyhyää littanana maatapitkin. :)

Sitten miut valtasi suunnaton halu viedä Hilma näytille tuomarille. Joo joo vaikka tuomaria ei saa puhutella ja liililaa, mutta menimpähän kuitenkin kysymään kohteliaasti, mitä mieltä tuomari oli Hilmasta. Se sanoi, että erittäin lupaava narttupentu :P Se hypelöi Hilmaa ja suu vaahdossa selitti miten sillä on hyvä kuono ja pää ja otsapenger. Hyvin kehittynyt pentu kuulemma. Hilma sai ihan ikioman pikku arvostelun, vaikkei se ollut edes maksanut osallistumismaksua. :) Tuomari sanoi, että ehdottomasti alat käyttämään näyttelyissä, kun ikä alkaa riittämään. HYVÄ HILMA! :)

Fairhill kennelin kasvattaja, Irene sai kasvattibeagleillään kunniamaininnan tai jonkui mikä lie olikaan ja sitten vielä ihan kilpailun lopussa, kun oli se paras kasvattajaryhmä, jossa oli muistaakseni kuusi vai seitsemän erirotuisten koirien ryhmää, NIIN MYÖ VOITETTIIN SE! Eli Eevi, Lotta, Roope ja Remu, meidän omistajien johdolla, mutta pystit sun muut rehut meni kasvattajalle, Irenelle :)

Oli kyllä kiva päivä, Hilmakin näki vähän näyttelymeininkiä. Eikä Eevin juoksut häirinneet kovinkaan monen uroksen elämää. Yksi vain taisi rakastua, ettei se saanut kehässäkään silmiään irti Eevistä. Eevi varmaan taktikoi koko tämän näyttelyjutun. Se aloitti tahalleen juoksut pari kuukautta aikaisemmin, koska se halusi hämmentää tilannetta ja haaveili näyttelyn parhaan koiran tittelistä.





2 kommenttia:

  1. Onnitteluni sinne vaan! Toivottavasti Hilman arvostelut jatkossakin on tuotaluokkaa:) "mäyräkoira" joo, siitä nimtyksestä sain muutamankerran kuulla oman vanhan Ronjani kanssa ja ottihan se vähän loukkaavsti kun toinen oli kyllä komee siis pitkällä rungolla varustettu, ne on vain tuomareita ne;)))

    VastaaPoista
  2. Onnea Eeville ja hienot arviothan se siskolikkakin on saanut :)

    VastaaPoista